Stora Tillväxtdagen 2010

Inspirerande heldag om tillväxt

– Det är dags att vakna till. Vi måste släppa fram krafterna inom oss och vara kreativa för att ge plats för innovationer och tillväxt. Marcus Wallenberg, styrelseordförande i SEB och ordförande i projektet Innovation för tillväxt, sammanfattade det genomgripande budskapet under Tillväxtdagen i Stockholm, den 13 april 2010.

Runt 400 ledande företrädare för näringslivet, organisationer och myndigheter hade samlats för att delta under en hel dags fokus på tillväxt.

– Vi kanske är lite väl försiktiga i Sverige, funderade Marcus Wallenberg. En utländsk affärskontakt till mig frågade mig: ”Vi trodde ni var vikingar, varför vågar ni inte satsa?”.

Bakom Tillväxtdagen står Tillväxtverket och Tillväxtanalys. Inbjudna talare under dagen var, förutom Marcus Wallenberg, bland annat Alice Bah Kuhnke, hållbarhetschef på ÅF, Jöran Hägglund, statssekreterare på näringsdepartementet och industridesignern Cecilia Hertz.

Cecilia Hertz arbetar internationellt med design för rymdindustrin. För henne var det redan från början en utmaning att som svensk jobba globalt med den i hög grad nischade rymdindustrin.

– Det var min utmaning att visa att jag verkligen kunde göra det, sa Cecilia Hertz på Tillväxtdagen. En fråga jag använder mig av dagligen när jag ställs inför utmaningar är ”why not”. Det är två bra ord som ni kan ta med er när ni vill uppmuntra till utveckling av innovationer.

Ladda ner presentationerna:

Anna BüngerPDF
Kristina AlsérPowerpoint
Marcus WallenbergPDF
Martin OlauzonPowerpoint
Patrik von CorswantPowerpoint
Staffan LarssonPowerpoint


Ladda ner boken Tillväxtfakta