Tankar om tillväxt

Här samlar vi några av deltagarnas tankar om tillväxt efter Stora Tillväxtdagen 2010.

– Attityden till att våga måste vridas till att våga lyckas. I Sverige vill ju de flesta vara anställda – den inställningen måste förändras, man måste börja våga tro sig om att lyckas och våga vara entreprenör.  
Karin Nyman, Sundsvalls kommun, Camilla Blomqvist, Landstinget Västmanland och Gunilla Jacobsson, Högskoleverket.

– Rymddesignern Cecilia Hertz och hennes föredrag på Tillväxtdagen var uppfriskande. Och hennes inställning och myntade begrepp ”why not” kändes uppfriskande och helt rätt.  
Lars-Olof Landin, EBC Kreaprenör och Per-Raymond Sjöqvist, AB Raymond Sjöqvist & Son.

–Det måste finnas ett stödsystem så att det finns någon sorts trygghet för en person som går från anställd till entreprenör. Jag tror att det är en av orsakerna till att många inte vågar kasta sig ut och bli entreprenör.
–Entreprenörskap måste börja redan på skolnivå, kanske till och med dagisnivå. Därför tror vi att skolan och utbildningen är en nyckel till tillväxt.  
Annika Larsson, Länsstyrelsen Västmanland, Gunilla Evers och Bo-Josef Eriksson, Region Värmland.

– Det är dags att vakna. Nu kommer Indien och Kina med stormsteg och vi måste hålla ångan uppe. Bollen ligger hos 80- och 90-talisterna. Och jag tror verkligen att de har förmågan att lägga undan både Jante och ”lagom”. Vi kanske kan kalla dem den nya ”why not-generationen”.  
Anna Dadfar, Invest in Sweden Agency och Lisa Karlén, Risbecker International