2014-03-11

Hack for Sweden drar fullt hus

På lördag är det dags för Hack för Sweden. Tillväxtanalys är en av tretton myndigheter har gått samman i ett unikt samarbete för att inspirera, sporra och stimulera studenter, datajournalister och utvecklare att använda öppna och fria data.

Det har varit ett stort tryck på anmälningarna till Hack for Sweden. Redan i mitten av februari var tävlingen fullbokad. Knappt trettio lag hade då fyllt alla åttio tillgängliga platser. Tävlingen kommer att hållas i Naturvårdsverkets lokaler i Stockholm.

– Att så många myndigheter tillsammans arbetar för öppna och fria data har aldrig tidigare skett. Det är verkligen spännande att få se hur de tävlande kommer att använda våra data i sina bidrag, säger Cecilia Westström, från SCB, projektledare för Hack for Sweden.

På söndagen kommer en jury att utse vinnaren av Hack for Sweden Award. Priser delas också ut till Bästa visualisering, Bästa affärsnytta och Bästa nytta för allmänheten. Ett bonuspris för Bästa krisapp kommer att delas ut av krisinformation.se, som drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
Vinnaren av Hack for Sweden Award får möjlighet att delta på en konferens för mobila applikationer i Berlin samt presentera sitt bidrag på Kartdagarna. De vinnande bidragen kommer att presenteras på myndigheternas webbplatser som når drygt en miljon läsare per vecka.

Under tävlingen kommer filmade intervjuer med de tävlande att läggas ut i Hack for Swedens Youtube-kanal. Frågor kommer att kunna ställas via Twitter där även flöden från tävlingen kommer att finnas under @HackForSweden och #hack4swe.


För program och övrig information se hackforsweden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster