2015-03-12

Hack for Sweden växer

Helgen den 14–15 mars 2015 går tävlingen Hack for Sweden av stapeln. Under 24 timmar kommer 80 deltagare från hela Sverige skapa nya appar och tjänster med myndigheters öppna data. Tillväxtanalys bidrar bland annat med öppen data om drivmedelsstationer, livsmedelsbutiker, nystartade företag och konkurser.

Tillväxtanalys är en av 20 myndigheter bakom Hack for Sweden. Tävlingen syftar till att inspirera till nya produkter och tjänster som skapas med hjälp av myndigheters öppna data.

Intresset är stort och evenemanget är fulltecknat sedan flera veckor tillbaka. Allt från gymnasieelever och ingenjörsstudenter till företagare och doktorer i datorvetenskap kommer vara på plats den 1415 mars i Naturvårdsverkets lokaler på Valhallavägen i Stockholm. 

Resa till Silicon Valley

Priset Hack for Sweden Award går till det bidrag som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapat den bästa och mest nyskapande tjänsten som tydligt påvisar nyttan med myndigheternas öppna data. Det vinnande laget vinner bland annat en resa inklusive boende till Silicon Valley.

Förra året tog laget Ge0hack3rs hem segern med en tjänst som visualiserade och simulerade konsekvenserna av giftiga utsläpp.

Minister delar ut priser

I år delas Hack for Sweden Award ut av IT-minister Mehmet Kaplan. Han är inte den enda ministern med intresse för öppen data. Inledningstalar gör civilminister Ardalan Shekarabi.

Tillväxtanalys data

Tillväxtanalys bidrar med öppen data i form av drivmedelsstationer, livsmedelsbutiker, tillgänglighetsindex, funktionella analysområden, befolkning 2020, utlandsägda arbetsställen, nystartade företag och konkurser.

Följ tävlingen live

Läs gärna mer på www.hackforsweden.selänk till annan webbplats, och följ tävlingen under helgen via Twitterlänk till annan webbplats, Facebooklänk till annan webbplats och Youtubelänk till annan webbplats.