Publicerad 07 mars 2016

Stort intresse för Hack for Sweden 2016

Den 12-13 mars är det dags för Hack for Sweden 2016. Tillväxtanalys är en av 23 myndigheter som står bakom tävlingen, som i år arrangeras för tredje gången. Uppgiften för deltagarna är att ta fram nya applikationer som skapar nytta för såväl myndigheterna som andra aktörer och allmänheten

Tillväxtanalys bidrar med geografiska data om till exempel befolkningsutveckling, service och tillgänglighet samt med data om företagande.

När anmälningstiden till Hack for Sweden 2016 gått ut hade 24 lag med sammanlagt över 70 deltagare anmält sig. Utmaningarna som lagen ska lösa med hjälp av myndigheters öppna data är många. Det handlar om allt från hållbara städer och framtidens arbets- och bostadsmarknad till frågor om hälsa, sjukvård, miljö och kulturarv.

Utmärkelsen Hack for Sweden Award går till det lag som enligt juryn kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande applikationen eller tjänsten som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data.

Söndagens presentationer och prisutdelningen kommer att sändas på Hack for Swedens Youtube-kanal med början klockan 10.00.

Tillväxtanalys öppna datalänk till annan webbplats

Läs mer om Hack for Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster