E-faktura

Information till e-fakturaleverantörer

Det finns två sätt att skicka e-faktura till oss, antingen via leverantörsportalen, där ni manuellt matar in fakturan, eller så använder ni integrerade programvaror (t.ex. via ert affärssystem).

Med vår leverantörsportal

Om ni använder leverantörsportalen, kontakta servicedesk.ehandel@statenssc.se för att få stöd för anslutning till vår leverantörsportal. Servicedesk kan även nås på telefon 0771 - 456 000.

Med integrerad programvara

Om ni är en leverantör som skickar e-fakturor så ska ni skicka fakturorna till en annan mottagnings­adress. Det gör man på olika sätt, beroende på hur er faktureringslösning ser ut. Antingen är det en inställning ni gör i er egen programvara eller så instruerar ni er operatör om den nya mottagningsadressen.

Tekniska uppgifter för att göra ändringen:

E-fakturaformat:

SFTI Svefaktura

Vår partsidentitet:

Organisationsnummer (utan bindestreck): 2021006164

Transportmetod:

Alternativ 1:

Protokoll - SFTI Transportprofil BAS kan användas om ni idag använder denna lösning. Observera att om ni är en myndighet har ni antagligen inte variant SFTI Transportprofil BAS idag utan en annan transportprofil och då måste ni ändra till denna profil.

Teknisk mottagningsadress https://www.proceedo.net/ebms/in/1356 (observera att denna URL inte går att surfa till med en webbläsare utan är bara åtkomlig via en e-fakturaprogramvara som har stöd för SFTI Transportprofil BAS).

Alternativ 2:

Om ni inte har möjlighet att använda Protokoll - SFTI Transportprofil BAS vänligen kontakta Statens servicecenter via Service Desk, servicedesk.ehandel@statenssc.se för dialog om hur er e-faktura kan anslutas.

Så identifierar vi er i e-handeltjänsten

Er partsidentitet för e-faktura är organisationsnummer (utan bindestreck). Om ni vill skicka e-fakturor och identifiera er med en annan partsidentitet måste ni kontakta oss snarast så att vi kan förbereda detta.

För att nå rätt mottagare hos er med information om felaktiga Svefakturor som ankommer oss önskar vi information om vilken "felmailadress" ni önskar att vi använder. Mailadressen lämnas till servicedesk.ehandel@statenssc.se

Vid frågor om detta maila till ekonomi@tillvaxtanalys.se.