Lediga jobb

Här hittar du lediga jobb på Tillväxtanalys.

Ansök via mejl

För närvarande går det inte att söka lediga jobb hos oss på Tillväxtanalys på det vanliga sättet. Anledningen är att vårt rekryteringsverktyg Visma Recruit har drabbats av en större driftstörning. Vi ber dig istället mejla in din ansökan under tiden som Visma Recruit ligger nere. Det är oklart när Visma Recruit fungerar igen. 

Ansökningar till aktuell tjänst

Alla som ansökt till den aktuella tjänsten analytiker Östersund/Stockholm refnr. 2023/37 kommer att få återkoppling från oss så snart vi fått åtkomst till de ansökningar som skickats in via Visma Recruit.

Sök aktuell tjänst

 • Ansök till aktuell tjänst genom att mejla till: info@tillvaxtanalys.se
 • I ämnesraden anger du titel på tjänsten och referensnummer.
 • Bifoga personligt brev och ditt CV samt ange vilken placeringsort du söker till.

Tillväxtanalys söker analytiker till Östersund/Stockholm

Sista ansökningsdag: 4 maj 2023

Om arbetsplatsen

Har du erfarenhet av kvalificerat analysarbete och vill bidra till att förbättra svensk tillväxtpolitik? Då kan vi erbjuda dig ett utvecklande och viktigt arbete hos oss!

Tillväxtanalys har i uppdrag att analysera och utvärdera statens insatser för en hållbar näringslivsutveckling. Våra beslutsunderlag ska användas för att effektivisera, ompröva och utveckla svensk tillväxtpolitik. Vår kunskap riktar sig i huvudsak till representanter för regeringen och dess myndigheter med uppdrag inom tillväxtpolitiken. Tre ord som vägleder det vi gör är integritet, kvalitet och relevans.

Viktiga tillgångar i vårt arbete är sakkunniga medarbetare, unika databaser och utvecklade samarbeten på nationell och internationell nivå. Vi finns i Östersund (huvudkontor) och i Stockholm.

Mer information om oss och alla våra rapporter hittar du på tillvaxtanalys.se Länk till annan webbplats.

Som analytiker är din huvudsakliga arbetsuppgift att tillsammans med kollegor producera och presentera beslutsunderlag som kan hjälpa beslutsfattare inom närings- och tillväxtpolitiken med att utveckla, ompröva och effektivisera politiken. Arbetet kan innebära sammanställning av befintlig kunskap på ett systematiskt och vetenskapligt sätt eller framtagande av ny kunskap genom analyser och utvärderingar.

Du bidrar till avdelningens omvärldsbevakning genom att identifiera viktiga tillväxtpolitiska frågeställningar och följa metodutvecklingen för analyser och utvärderingar samt deltar i utvecklingen av metoder och databaser. Du har en viktig roll i att sprida kunskapen i de rapporter som du har varit med och producerat.

Som analytiker på Tillväxtanalys får du tillgång till unika databaser med mikrodata om svenska företag, individer och statliga stöd, samt möjligheter att påverka val av frågeställningar och metod i arbetet. Du har stor möjlighet till kompetensutveckling, både genom utmanande uppgifter i det löpande arbetet och med externa insatser, som konferenser och utbildningar.

Placering är valfritt Östersund eller Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • En akademisk examen inom samhällsvetenskapligt ämne
 • Mycket gedigen erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete
 • God förmåga att tillämpa analys- och utvärderingsmetoder
 • Varit projektledare för större analysprojekt
 • God förmåga att pedagogiskt presentera forsknings- och analysresultat, i tal och skrift, på svenska och engelska.

Som person är det viktigt att du är analytisk, har förmåga att arbeta självständigt men även tillsammans med andra samt att du har god förmåga att skapa goda relationer och främja samverkan internt och externt. Det är också viktigt att du trivs med att muntligt presentera och dela med dig av kunskap och erfarenheter.

Det är meriterande om du även har

 • Forskarutbildning
 • Analyserfarenhet inom avdelningens ansvarsområde, särskilt ramvillkor, elmarknadens funktion eller samhällsbyggnadsfrågor
 • Erfarenhet av att arbeta med stora datamaterial, kvalitativa eller kvantitativa
 • Vana från utvärderingar
 • Erfarenhet från offentlig förvaltning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2023-05-04

Referensnummer: 2023/37

Välkommen att söka genom att:

 • Mejla till: info@tillvaxtanalys.se
 • Ange titel på tjänsten och referensnummer i ämnesraden.
 • Bifoga personligt brev och ditt CV samt ange vilken placeringsort du söker till.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Håkan Gadd
Avdelningschef (Infra)
010-447 44 20
hakan.gadd@tillvaxtanalys.se

Fackliga företrädare

Jörgen Lithander
Saco
010-447 44 54
jorgen.lithander@tillvaxtanalys.se

Ulrica Öljevy
ST
010-447 44 75
ulrica.oljevy@tillvaxtanalys.se

Övrigt

Tillväxtanalys har ett inkluderande synsätt och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Den statliga värdegrunden är en viktig ledstjärna i vårt arbete. Läs mer om den här: https://www.forvaltningskultur.se/statliga-vardegrunden/ Länk till annan webbplats.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För att skapa bra förutsättningar för en objektiv och kvalitetssäkrad urvalsprocess ser vi helst att du söker jobbet via länken i denna annons. De inställningar du gör när du loggar in på Visma Recruit finns kvar om du vill söka andra jobb. Du kan också logga in för att uppdatera din ansökan.

Vi har gjort mediaval i denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Läs mer om att leva och bo i Östersund! Och om hur det är att bo i Jämtland här Länk till annan webbplats.

test

Håll dig uppdaterad, prenumerera på vårt nyhetsbrev