Seminarier

Här kan du läsa mer om och anmäla dig till våra kommande seminarier. Du hittar också tillgänglig dokumentation från tidigare seminarier.

Genomförda seminarier

Seminarium 29/5

Webinar om kompetensbehov för att klara den digitala strukturomvandlingen

Paneldiskussion mellan Irene Ek från Tillväxtanalys, Johan Eriksson från Google och Anders Söderholm från Universitetskanslerämbetet.

Läs mer här
Splash ikon för bakgrund på datum
29
maj
Herobild
Seminarium 3/12

Webbinarium: Vad kan näringspolitiken lära av årets ekonomipris till Alfred Nobels minne?

Årets ekonomipris till Alfred Nobels minne tilldelas Paul R. Milgrom och Robert B. Wilson för förbättringar av auktionsteorin och uppfinningar av nya auktionsformat. Deras upptäckter har stor betydelse för flera viktiga ämnen inom näringspolitiken, bland annat den gröna omställningen, introduktionen av femte generationens mobilnät (5G) och för hållbar upphandling.

Läs mer här
Splash ikon för bakgrund på datum
3
december
Herobild
Seminarium 10/12

Regionala skillnader i produktivitet och pendlingens roll för att knyta samman stad och land

Den 10 december presenterade vi våra slutsatser av ett kunskapsprojekt där vi studerat regioners produktivitetsfördelar och hur arbetskraftens pendling kan bidra till att sprida större städers produktivitetsvinster till omgivande mindre orter. För att bredda perspektiven på våra frågeställningar bjöd vi in Hans Westlund, professor i urbana och regionala studier vid KTH och professor i entreprenörskap vid Internationella Handelshögskolan Jönköping, och Sverker Lindblad, ämnesråd vid näringsdepartementet och huvudsekreterare i den nyligen avslutade parlamentariska Kommunutredningen.

Läs mer här
Splash ikon för bakgrund på datum
10
december
Herobild
Seminarium 28/1

Webbinarium: Svensk fintech

Antalet fintechföretag växer snabbt och nya aktörer utmanar de etablerade finansiella företagen. I en unik studie har Tillväxtanalys analyserat innovationskraften i den svenska fintechsektorn och tagit fram förslag på åtgärder som skulle kunna bidra till att undanröja hinder för vidare innovation och entreprenörskap. Moderator: Peter Svensson , analytiker vid Tillväxtanalys.

Läs mer här
Splash ikon för bakgrund på datum
28
januari
Herobild
Seminarium 2/3

Webbinarium: Under ytan – erfarenheter och lärdomar från fyra investeringsprocesser

Hur landar man en 35 miljarders industriinvestering i Västerbotten? Vad krävs för att locka en dansk upplevelsekoncern att etablera sig i det historiskt industritunga Motala? Hur går det till när ett indiskt företag köper upp delar av Volvo IT? Hur får vi redan etablerade företag att vilja stanna kvar i landet och fortsätta investera?

Läs mer här
Splash ikon för bakgrund på datum
2
mars
Herobild
test

Håll dig uppdaterad, prenumerera på vårt nyhetsbrev