Herobild

Reglering av ny teknik – bromskloss eller krockkudde?

Tisdagen den 18 juni bjöd Tillväxtanalys in till ett webbinarium för att diskutera hur regleringar påverkar innovationer. Tillväxtanalys har som exempel studerat hur introduktionen av elsparkcyklar och drönare i Sverige påverkades av regleringar och kunnat se att det ledde till både oönskade effekter för samhället och svårigheter för ny teknik att nå marknaden.

Se webbinariet i efterhand

Om innehållet och de frågor som diskuterades

Vilka åtgärder behövs för att förbättra förutsättningarna för ny teknik? Hur kan lagar och regler gå i takt med nya innovationer? Och vad kan vi lära oss av elsparkcyklarnas entré i den svenska stadsmiljön? Det är några av frågorna som lyftes under webbinariet.

Innovation är en förutsättning för långsiktig tillväxt och för att möjliggöra den gröna omställning som samhället står inför. Men med en snabb innovationstakt följer också vissa utmaningar. Långa tillståndsprocesser, förbud och lagar; det tar tid att utreda, tolka och implementera. Många gånger är det hinder för de företag som vill investera och satsa på ny teknik.

Under webbinariet presenterades rapporten, Reglering – bromskloss eller krockkudde för innovation?

Medverkande

Sverker Härd, generaldirektör, Tillväxtanalys
Sara Modig, statssekreterare hos Energi- och näringsminister Ebba Busch
Ulrika Falk, avdelningschef, Trafikkontoret, Stockholm stad
Rasmus Lundqvist, senior forskare, RISE
David Birksjö, analytiker, Tillväxtanalys
Peter Svensson, analytiker, Tillväxtanalys

Frågor om webbinariet?

Kontakta Kommunikation på Tillväxtanalys

test

Håll dig uppdaterad, prenumerera på vårt nyhetsbrev

https://www.resume.se/utbildning/skriva-med-ai-copy-och-content-for-sociala-medier-och-digitala-kanaler/?utm_campaign=REAK_Stort_utskick&utm_medium=email&utm_source=Eloqua