2011-12-01

Global rundabordskonferens om innovation 14-15 november i New Delhi

Indiens nationella innovationsråd, lett av Sam Pitroda, anordnar en global rundabordskonferens om innovation 14-15 november i New Delhi. Representanter från 15 regeringar kommer att delta, flera av dem på minister eller statssekreterarnivå. Diskussionen kommer att handla om hur innovationer kan bidra till tillväxt och förbättrat välstånd och kommer särskilt att fokusera på hur innovationer kan möta utmaningar i utvecklingsländer.

Sverige representeras av Dr Sylvia Schwaag Serger, Direktör Internationell Strategi, VINNOVA, som kommer att tala om utmaningsdriven innovation och ge exempel på svenska innovationer som kan förbättra villkoren för människor i utvecklingsländer.

I samband med rundabordskonferensen kommer Indiens premiärminister Dr Manmohan Singh att släppa den första rapporten från det nationella innovationsrådet, som beskriver rådets arbete och resultat under sitt första år.

Direkt efter rundabordskonferensen anordnar innovationsrådet och en av de största industriföreningarna i Indien, Confederation of Indian Industry (CII) en publik konferens om innovationer, med undertiteln ”En resa mot en innovationsdriven ekonomi”.

Agenda Global Innovation Pdf, 2.8 MB.