Seminarier och evenemang

Här kan du läsa mer om våra kommande evenemang. Här samlar vi också tillgänglig dokumentation från tidigare seminarier som du kan ta del av i efterhand.

Seminarieserie: Ekonomiska kriser – i tid och rum

Samtliga avsnitt av höstens seminarieserie kommer att publiceras som textade webbsändningar inom kort. Se den avslutande paneldiskussionen i seminarieserien

Genomförda seminarier

Seminarium 7/12

Vad kan Sverige lära av årets nobelpris i ekonomi?

Den 7 december höll Tillväxtanalys ett frukostseminarium om kvinnors företagande. Seminariet tog sin utgångspunkt i årets nobelpris i ekonomi, som tilldelades Claudia Goldin, för att hon med sin forskning förbättrat förståelse av kvinnors arbetsmarknadsutfall och skillnader mellan kvinnor och män i arbetslivet. Välkommen att delta på plats i Stockholm eller digitalt.

Läs mer här
7
december
Herobild
Seminarium 6/12

Hur väl förberedda är vi inför nästa kris?

Vissa kriser sveper över oss snabbt och oväntat. Andra närmar sig långsamt, men är ännu inte här. Hur väl rustat står det svenska samhället? Och hur väl förberedd är politiken? Det är några av frågorna som kommer att diskuteras i den avslutande paneldiskussionen av vår seminarieserie Ekonomiska kriser – i tid och rum. Videon är tillgänglig till och med 20 december.

Läs mer här
6
december
Herobild
Seminarium 17/11

Resilienta regionala ekonomier

Fredag den 17 november klockan 10.00 är sändes del fyra i Tillväxtanalys digitala seminarieserie om ekonomiska kriser. Martin Henning , professor vid Göteborgs universitet medverkade och talade om resilienta regionala ekonomier.

Läs mer här
17
november
Herobild
Seminarium 25/10

Ekonomiska kriser: vad vet vi om orsaker och effekter i det långa förloppet

Onsdag den 25 oktober klockan 13.00 sändes del tre i Tillväxtanalys digitala seminarieserie om ekonomiska kriser. Professor emeritus i ekonomisk historia, Lars Magnusson talade utifrån titeln: ” Ekonomiska kriser: vad vet vi om orsaker och effekter i det långa förloppet”

Läs mer här
25
oktober
Herobild
Seminarium 19/10

Industrins sårbarhet för globala leveransstörningar

Den 19 oktober sändes del två i Tillväxtanalys digitala seminarieserie om ekonomiska kriser. Seminariet lyfte fram frågan om industrins sårbarhet för globala leveransstörningar utifrån en empirisk studie av effekterna av coronapandemin 2020. Håkan Nordström, ekonomie doktor och analytiker vid Tillväxtanalys presenterar studien.

Läs mer här
19
oktober
Ett stort industriförråd där det finns några röda lådor
test

Håll dig uppdaterad, prenumerera på vårt nyhetsbrev